Sundsandviks varv.
1927-1928 Cark-Erik Andersson byggde en serie på 20 Pojkbåtar som beställdes 1927 av GKSS junioravdelning. De levererades i maj 1928. Alla båtarna fick namn efter stjärnor. Detta blev upphovet till Stjärnbåten.
Numera heter varvet Vindövarvet.
2015-03-15 Epost från Lena Lind:

Ur Vindö Yacht Clubs hemsida:
”Carl Andersson hette den båtbyggare som lade grunden till vad som idag är Vindö Marin. Carl var född i Kungsviken, Sveriges mesta båtbyggarort, på Orust. Hans far och farfar byggde bastanta fiskebåtar i ek, men själv började han som bruksarbetare. Arv och miljö måste ha tagit överhand, för Carl for till Stockholm för att praktisera som båtbyggare hos Plym i Neglinge. I bättre lära kunde han inte gå.

1926 återvände Carl till Orust, slog sig ner i Nötesund på Vindön och började bygga i egen regi under namnet Sundsandviks Båtvarv. Sundsandvik var orten på andra sidan sundet och även postadress för Nötesund. Varvet har hela tiden legat på Vindön men byggort uppgavs ofta som hos Carl Andersson i Sundsandvik. Även benämningen Kleva, Orust hänför sig till Carl Anderssons varv.

De första åren byggde Carl mest lotsbåtar, endast en och annan nöjesbåt. Beställningarna på båtar för fritidsbruk blev dock fler och fler. Under tjugo- och trettiotalen kappseglades det flitigt med skärgårdskryssare och andra klassbåtar i Norden, Tyskland och Amerika. Många av de allra främsta yachterna både vad gäller förnämligt bygge och resultat på banorna, kom från Sverige. Vi hade vår absoluta storhetstid som båtbyggarnation med världsrenommé. Bland dem som fick rykte om sig att leverera snabba och framgångsrika kappseglare var Carl Andersson, som hade det nödvändiga ögat för harmoni i linjer och proportioner och den minst lika nödvändiga noggrannheten på utslagsgolvet.”

Till din orientering såsom varande utsocknes http://kartor.eniro.se/m/Fz8g8 Vindövarvet ligger på Vindön, norr Orust, nu under Vindöbron och fyller det gulvita området öster om vägen på kartan, dvs norr och öster om siffran 160.

   
0000000000