Hoppa till innehåll

156 Sunny Boy

1934
*156 Sunny Boy byggdes av någon åt Bertil Halvor, Kullavik.

1935
*156 Sunny Boy deltager i Kullavik i kappsegling, förmodligen med Bertil Halvor, Kullavik.

*156 Sunny Boy främst till vänster.

1939
*156 Sunny Boy säljs av Bertil Halvor efter denna säsong.

1945-1948
*156 Sunny Boy ägdes av Ingemar ”Pompas” Löfgren, Kullavik.

1946

1947
*156 Sunny-Boy med Ingemar Löfgren, KKKK deltager i Kullaviksdagen.

1950-1965
*156 ägs av familjen Ekstedt, Ljungskile.
Per Ekstedt skriver 2014-01-24:
Vi hade nr 156 mellan åren 1950 – 1965. Den låg i Ljungskile och förflyttades några somrar till Malmön där vi även hade sommarställe.
Jag lärde mig segla när jag var 8 år själv ute på Ljungskileviken. Tilläggning vid boj var väl det knepigaste men jag lyckades även med det.
Tog över skötseln av båten vid 16 års ålder och skötte den sen tills jag var 19 år.
Tyvärr såldes den till några kamrater som bestämde sig för att plasta in den. Sen har jag inte hört var den hamnat och skulle vara intresserad av att veta om den fortfarande finns i livet.
Jag har lite minnesbilder som jag bifogar.
Det är jag och min fästmö som seglar för det mesta. Mastbrott vid Mollösund hörde väl till det mer dramatiska. Hemfärden fick bli nedriggat med utombordsmotor över 20 distansmin till Malmön.
Jag deltog i några lokala regattor i Hunnebostrand annars var den mest använd som en familjebåt.
Hälsningar Per

1965
*156 säljs vidare till någon, några. Båten blir senare plastad av denne någon.

1969 ca
*156 blir plastad av någon.

2013
*156 Makrillen ägs av Anna Lundgren. Båten ligger på Stillingsön, på ostsidan av Orust, hos hennes pappa. Anna fick båten av en läkare som förmodligen hette Christian ?? för många år sedan.

Hej!
Så roligt att ni har hittat min Stjärnbåt. Hörde om detta från min pappa.
Vet inte så mycket om båten men skriver ner det jag vet här.
Båtens namn: Makrillen Nr. i seglet: 156
Stjärnbåten fick jag sommaren 2009 eller 2010, mitt minne sviker mig nu, av de som flyttade in i huset som först ägdes av Christian (läkaren som min pappa nämnde). Med huset fick de båten om jag har förstått det rätt. Deras barn var inte intresserade av båten på den tiden och själv hade de andra båtar som tog upp tid så de kom och frågade mig om jag ville ha den. Jag tackade ja! Jag har alltid velat lära mig segla på nytt igen (varit med familjen ute på havet varje sommar tills jag blev 15). Dagen efter jag bestämt mig så blev det snabbt sjösättning. Jag såg sköna segelsomrar framför mig.
Tyvärr har den bara varit i havet sommaren jag fick den. Jag har flyttat till Göteborg och eftersom jag fortfarande är student så har det varit jobb som gällt på somrarna, så tiden har inte räckt till. Dock är den plastad sedan tidigare, så på det sättet är risken för uttorkning inte samma problem som för en ren träbåt.
Riktigt roligt att få veta mer om Stjärnbåtarna! Det gör att man får lust att få i den i sjön igen, hoppas att orken och tiden infinner sig! Det är ju för trist att den ligger på land.
Med vänliga hälsningar,
Anna Lundgren

2014
*156 Makrillen finns på Stillingsön
Dick Berghede skriver 2014-01-07: Tog en sväng igår för att kolla bl.a. en Stjärnbåtsmast och segel. Var inte ens stjärnbåt?
På vägen hem tog jag vägen om den plastade Stjärnbåten nr 156 i Stillingsön, trist minst sagt!
Kolla bilderna.

*156 Makrillen hämtas av Stjärnbåtsgänget vid Stillingsön.

*156 Sunny Boy kommer till Torsby för reparation.

2017
*156 Sunny Boy med bilder på detaljer. Det är en del att åtgärda. Lite plastarbete samt målning så får man en fungerande Stjärnbåt i alla väder.

Klicka på bilden och bläddra sedan mellan sidorna med piltangenterna

2018
*156 Sunny Boy kommer att skrotas. Dick Berghede och Anders Wiss bestämde detta idag. Beslag och andra nyttigheter plockas bort först. Kölen tas till vara också. Sunny Boy var den första Stjärnbåten i Torsby. Den seglades dock aldrig. Det finns tillräckligt med Stjärnbåtar i trä som kan repareras idag.

*156 Sunny Boy höggs upp idag och kördes till återvinningen i Torsby. Nu är 84 års tjänst över för *156 Sunny Boy.

Klicka på bilden och bläddra sedan mellan sidorna med piltangenterna